2030 ÉRD, FEHÉRVÁRI ÚT 63-65 | H-P: 8:00-17:00, SZ-V: ZÁRVA

ABIA Rally2: tesztelés a hó és jég földjén


Tarts velünk a sarkkörön túlra, ahol a ŠKODA FABIA Rally2 legújabb generációját próbára tették.


 
A tesztelés nem sprint, hanem maraton, és a fejlesztőcsapat minden tagjától teljes elkötelezettséget igényel, nemcsak a ŠKODA Motorsport Mladá Boleslav melletti bázisán, hanem a tesztpályákon szerte Európában. Ennek eredményeképpen a ŠKODA Motorsport fehér-zöld karavánja eljutott Spanyolországba, Franciaországba, Korzikára, Németországba és Finnországba.
 
Az északi sarkkör határán a mérnökök a kemény skandináv tél kíméletlen körülményei között jeges felületen, szöges gumikkal tesztelték az új FABIA Rally2 változatát. Az álcázott prototípus volánja mögött a legjobb pilóták váltották egymást. A WRC2 kategória jelenlegi világbajnoka és Európa-bajnoka, Andreas Mikkelsen mellett a finn bajnok Emil Lindholm és a WRC kategóriában tapasztalt Kris Meeke is részt vett.
 
Mindannyian elismerően nyilatkoztak az új autó havon nyújtott teljesítményéről. “Már aszfalton és kavicson is nagyon jó érzésem volt az új FABIA Rally2 változatával kapcsolatban, és most már havon is elmondhatom ugyanezt. Nagyon, nagyon jól érzem magam az autóban. A vezető szempontjából nincs olyan nagy különbség a hó és a kavics között, de neked és az autónak is alkalmazkodnia kell. Úgy gondolom, hogy a fejlesztés jó irányba halad, és elégedett vagyok az autó fejlődésével" – mondta Mikkelsen.
 
Meeke, aki a legjobban havon szeret vezetni, szintén elégedett volt. “Az egész teszt zökkenőmentesen zajlott, nem volt semmilyen nagyobb fennakadásunk. A mérnökök különböző új alkatrészeket próbáltak ki az autón, és azt hiszem, sikerült mindent kipróbálnunk, amit elterveztünk. Azt kell mondanom, hogy nagyon élveztem vezetni az új FABIA Rally2 változatát."
 
Az új FABIA már előrendelhető ide kattintva. Az első autók várhatóan az első negyedévben megérkeznek a kereskedésekbe.
 
Forrás: https://csakaskoda.hu/2022/02/24/fabia-rally2-teszteles/

Vissza a hírek oldalra