2030 ÉRD, FEHÉRVÁRI ÚT 63-65 | H-P: 8:00-17:00, SZ-V: ZÁRVA

Kupé Skoda a láthatáron! Hátsó- és összkerekes is lesz belőle!


Január végén debütál a Skoda Enyaq Coupé iV - Egy hátul hajtó Skoda mindig is izgalmas volt, pláne akkor, ha az Coupe. Ezúttal pedig a Skoda első elektromos hajtású kupéja érkezik, az Enyaq iV SUV-ból.


 
Folytatódik a Skoda Enyaq palettájának bővülése. A már kipróbált (lásd a tesztet itt) Sportline és az RS mellett, amelyek persze az alapvetően családi SUV-on alapulnak, érkezik a valóban sportosabb Coupé is. Ez persze önmagában nem újdonság, hiszen a Skoda már szeptemberben bejelentette, akkor néhány álcázott fotót is közzétett róla.

A kereslet alighanem biztos az újdonság iránt, hiszen már szeptemberig is befutott 40 ezer megrendelés az Enyaq iV-re. A Coupe 1%-kal javított, 0,247, akár 0,235 Cd értékű légellenállási együtthatóval érkezik, csomagtere bár valamivel kisebb lesz, még mindig 570 literes alapméretű. A tengelytáv és a szélesség változatlan, de a Coupé 4 milliméterrel hosszabb és 1 mm-rel magasabb is lesz a normál Enyaq iV-nél.
 
A Coupe is választható lesz 60-as és 80-as akkumulátorral (nettó 57 és 78 kWh kapacitással), alapverziója 180, az izmosabbik 204 lóerős hátsó villanymotort alkalmaz, utóbbi a nagyobb akkuval 535 kilométeres hatótávot ígér. A hátsókerékhajtású, "faros" verziók mellett 265 lóerős összkerékhajtású verzió is érkezik, és bár egyelőre nincs hír róla, alighanem a Coupéból is lesz 300 lóerő feletti teljesítményt adó RS, ám valószínűleg csak némi késleltetéssel. Maga az Enyaq Coupé iV azonban január 31-én debütál.
 
Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/kupe-skoda-a-lathataron-hatso-es-osszkerekes-is-lesz-belole/

Vissza a hírek oldalra