2030 ÉRD, FEHÉRVÁRI ÚT 63-65 | H-P: 8:00-17:00, SZ-V: ZÁRVA

Faceliftet kapott a Skoda Karoq


Még hatékonyabb motorokkal, még csinosabb kiegészítőkkel, a fenntartható jövőre is figyelve frissítették a Skoda Karoqot.


Elérkezett az idő, hogy a Skoda közepes méretű crossoverét is hozzáigazítsák a csehek frissített dizájnvonalához. Négy év és félmillió eladott példány után igyekeznek felzárkóztatni a Karoqot, aminek a nagyszerű külseje mit sem öregedett ennyi idő alatt. Mégis úgy gondolták, hogy ideje módosítani a fényszórókat, amik immáron több helyen megtörnek, és persze új lökhárítókat is terveztek rá, ahogy ilyenkor ez szokás. Feltűnő lehet még az új aero felni, de egyébként sok egyéb új dizájn is csatlakozik a kerékkínálathoz, 17, 18 és 19-colos méretekben egyaránt.
 
A módosításoknak köszönhetően 8 mm-rel hosszabb lett, de bizonyos kombinációkat összerendelve, például az aero felnit is ide értve, ténylegesen javul a légellenállása. Odabent 8-colos infotainment kijelző jár alapból, amin a rendszer megkapta a maga frissítését, illetve akár 10,25-colos kijelző is rendelhető hozzá. Bemutatkozik az új Eco Pack is, ami vegán, fenntartható anyagokból készült üléshuzatokat jelent, míg a SportLine természetesen a szénszálas vagy velúrhatású elemekre megy rá inkább.
 
Ezeken felül a Karoq megkapja a Volkswagen-csoport összes EVO generációs motorját. Köztük az 1,0 TSI 110, az 1,5 TSI 150 benzinmotorokat, míg a kínálat csúcsán valószínűleg a 2,0 literes, 190 lovas benzines csücsül majd, összkerék hajtással párosítva. Utóbbi két hajtáslánc ráadásul kombinálható 7-fokozatú DSG automatával is. Még a dízelektől sem kell elbúcsúznunk: a 2,0 literes TDI-ből 114 és 148 lóerős változatok is rendelhetőek majd hozzá. Az erősebbik változat elérhető összkerékhajtással is.
 
Forrás: autoszektor.hu

Vissza a hírek oldalra