2030 ÉRD, FEHÉRVÁRI ÚT 63-65 | H-P: 8:00-17:00, SZ-V: ZÁRVA

Red Dot Dizájndíjban részesült a ŠKODA AUTO az "Interfész és felhasználói élmény dizájn" kategóriában


MyŠKODA App koncepciójával és ŠKODA Flow tervezőrendszerével győzte meg idén a ŠKODA AUTO a tekintélyes Red Dot Dizájndíj (Red Dot Design Award) zsűrijét. Az autógyártó immár tizenkét alkalommal nyerte el kiváló termékdizájnjával e kitüntetést, illetve négyszer volt eredményes a márka- és kommunikációdizájn kategóriában. Idén első ízben szerezte meg a ŠKODA AUTO a díjat az "Interfész és felhasználói élmény dizájn" ("Interface & User Experience Design") kategóriában.


 Amint Martin Jahn, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja kiemelte: "Az intuitív módon használható, modern felhasználói interfészek döntő szerepet játszanak a felhasználói élmény alakításában. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az idén a MyŠKODA okostelefonos alkalmazás koncepciójáért és a ŠKODA Flow digitális tervezőrendszerért elnyertük a Red Dot Dizájndíjat. E kitüntetések egyaránt munkánk óriási elismerései, egyben jelzik, hogy kezelési koncepcióink és korszerű interfészeink nem csupán ügyfeleink között leltek kedvező fogadtatásra, hanem a nemzetközileg elismert dizájnszakértők körében is."
 
A MyŠKODA okostelefonos alkalmazás az "Interfész és felhasználói élmény dizájn" ("Interface & User Experience Design") kategóriában nyerte el dizájnkoncepciójával a Red Dot Dizájndíjat, s a zsűri a "Legjobbak legjobbja" ("Best of the Best") címmel is elismerte. Az alkalmazás ezzel az idei 61 díjazott közé tartozik, amelyeket 54 ország összesen 4110 nevezettje közül választottak ki a szakértők. A MyŠKODA alkalmazás egyebek mellett a fűtés és a légkondicionáló berendezés bekapcsolását és az ajtózárak kireteszelését is okostelefonjuk segítségével teszi lehetővé a felhasználók számára, de akár csomagkiszállítást is kérhetnek az autó csomagtartójába. A My ŠKODA App emellett friss jármű-állapotjelentéssel is szolgálhat és a következő esedékes szervizlátogatás időpontjáról is tájékoztathat. Az új koncepció célja, hogy még gyorsabbá és egyszerűbbé váljon a jármű távvezérlése. A tervezők és a kutatók ügyfelek százaival vették fel a kapcsolatot, hogy még jobban megérthessék az e-mobilitás terén megfogalmazott igényeiket. Megállapításaik alapján az alkalmazás új funkciói egyszerűen és intuitív módon használhatók. A zsűri szintén elismerte a ŠKODA azon elkötelezettségét, hogy "Simply Clever" elektromos mobilitást kínálhasson ügyfeleinek.
A cseh autógyártó ŠKODA Flow projektjéért részesült a másik kitüntetésben, amely egyfajta online könyvtárként több mint ezer szabványosított komponenst, útmutatót és forrást bocsát a tervezők, programozók, fejlesztők és más szakemberek rendelkezésére, hatékonyan támogatva őket különböző digitális termékek megalkotásában. Ennek eredménye a felhasználói felületek minden platformra vonatkozó egységes megközelítése, az okostelefonoktól és okosóráktól a PC-ken át, egészen az autó infotainment-rendszeréig.
 
A nemzetközi szinten is tekintélyes Red Dot Dizájndíjakat (Red Dot Design Award) három főkategóriában - termékdizájn, márka- és kommunikációdizájn és dizájnkoncepció - évente osztják ki a leginnovatívabbnak ítélt dizájnprojektek között.

Vissza a hírek oldalra