2030 ÉRD, FEHÉRVÁRI ÚT 63-65 | H-P: 8:00-17:00, SZ-V: ZÁRVA

Egymillió fa: a Škoda Auto mérföldkőhöz érkezett az „Egy autó, egy fa” elnevezésű CSR kezdeményezése kapcsán


A 2007-ben indult "Egy autó, egy fa" elnevezésű vállalati társadalmi felelősségvállalási (Corporate Social Responsibility - CSR) program keretében a ŠKODA AUTO elültette az egymilliomodik fát Mladá Boleslavban. Minden Csehországban kiszállított jármű után az autógyártó egy facsemetét ültet.


A fenntarthatóság és környezetvédelem elkötelezettjeként a vállalat számos más projektet is indított nemzetközi gyártási helyszínein.Maren Gräf, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a humán erőforrás területért felelős tagja részletezte a programot: "Minden, a Cseh Köztársaságban átadott jármű után egy fát ültetünk, ezzel is aktívan támogatva az erdősítést. Vállalati társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésünk azt is jelenti, hogy hozzájárulunk a biológiai sokféleség támogatásához. Izgalommal tölt el, hogy elérkeztünk az egymilliomodik fa ültetéséhez, ezzel is hosszú távon hozzájárulva a környezet védelméhez a ŠKODA AUTO otthonában. A fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet kap az átalakulási folyamatunkban és alapjaiban meghatározza "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" programunkat."A ŠKODA AUTO és Mladá Boleslav város illetve a partner alapítvány ('Nadace partnerství') képviselői voltak jelen az egymilliomodik fa - egy angol tölgy - ültetésénél, amely Mladá Boleslavban a Három Császár Parkban kapott helyet. A következő napokban további fákat ültetnek majd az autógyártó cseh üzemeinek területére: egy páfrányfenyő lesz a kezdeményezés egymillió-egyedik fája, amely Vrchlabí Királyi kertjében ereszthet majd gyökeret. Az egymillió-második fa egy vadgesztenye lesz, amelyet a Kvasiny-i üzemtől nem messze, Solnice településén ültetnek majd el.Az év végéig a több, mint 170 helyszínen ültetett fák száma eléri majd az 1 093 000 darabot. A beültetett terület megegyezik 347 futballpálya méretével, amely 227 hektárnyi új erdőnek felel meg. A projektben Csehország minden részéből összesen 190 partner vesz részt.
 
 
Minden évben a partner alapítvánnyal együttműködésben egy támogatási programot is indítanak a Grantys rendszeren keresztül. A bizottság - amelynek tagjait a ŠKODA AUTO és az alapítvány adják - a városok, falvak, önkormányzatok, non-profit szervezetek, iskolák, nemzeti parkok és egyéb intézmények által benyújtott jelentkezések közül választja ki a támogatandó projekteket. A támogatott szervezetek gondoskodnak a fák beszerzéséről, a ŠKODA AUTO pedig a facsemete árát állja illetve a kifizetett támogatási összeg öt százalékát a fák gondozására és öntözésére fordítja. 2017 óta a ŠKODA kereskedői hálózata és az ügyfelek is részt vehetnek a kezdeményezésben. Egyedül 2021-ben 36 jelentkezőt támogatott a márka.

Vissza a hírek oldalra