2030 ÉRD, FEHÉRVÁRI ÚT 63-65 | H-P: 8:00-17:00, SZ-V: ZÁRVA

A Škoda legyártotta a százezredik IV-modellt


A ŠKODA AUTO anyagyárában legördült a gyártósorról a százezredik iV-modell - egy ENYAQ iV.


 
A cseh gépjárműgyártó az "iV" plakettel azokat a modelleket jelöli, amelyek részben vagy teljesen elektromos hajtásrendszerrel működnek. Jelenleg a ŠKODA AUTO három iV-sorozatot gyárt: a plug-in hibrid meghajtású ŠKODA SUPERB iV és a ŠKODA OCTAVIA iV, valamint a teljesen elektromos ŠKODA ENYAQ iV modelleket. A ŠKODA AUTO 2030-ig még legalább három új, teljesen elektromos modellt vezet be a piacra. Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO gyártási és logisztikai vezetője hangsúlyozta: "100 000 legyártott iV-modell csaknem két éven belül - ez lendületes kezdet az emobilitás felé vezető úton. Hatalmas köszönet a gyártásban dolgozó teljes csapatnak, akik iV-modelljeinket ilyen kiváló tempóban és magas minőségben készítik. Nagy lépésekkel haladunk tovább - az ENYAQ iV és a két plug-in hibrid modellünk csupán a kezdet."A termékportfólió 2030-ig legalább három további, teljesen elektromos modellel bővül, amelyek az árat és a méretet tekintve az ENYAQ iV alatt helyezkednek el. A piac alakulásától függően a ŠKODA AUTO a teljesen elektromos modellek tekintetében 50-70%-os részesedést tűz ki célul Európában.
 
Az elektromobilitás korszakát a ŠKODA AUTO már 2019 szeptemberében, a plug-in hibrid meghajtású SUPERB iV és a teljesen elektromos CITIGOe iV modellek gyártásával beharangozta. 2020 szeptemberében a cseh gépjárműgyártó az ENYAQ iV modellel folytatta - ez a márka első, teljesen elektromos sorozatgyártott modellje, amely a Volkswagen vállalatcsoport MEB platformjára épül - és ezzel máig a legnagyobb lépést tette az elektromobilitási stratégia megvalósítása felé.
 
Az ENYAQ iV hátsó és összkerékhajtással is rendelkezik, továbbá öt teljesítményfokozatban és három különböző méretű akkumulátorral kapható. Az akkumulátor kapacitásának megfelelően a WLTP-ciklus alapján mért hatótávolsága több mint 520 km. Az SUV a mindennapok során is bizonyított a márkára jellemző, tágas helyeloszlásával. A ŠKODA új, elektromos zászlóshajójával a belső kialakítás szempontjából is új utakat jár be: innovatív dizájn veszi át a hagyományos felszereltségi szintek helyét - összességében ügyfeleinket új, átlátható kialakítású ajánlati struktúra várja.
 
Jelenleg már zajlik a nagyfeszültségű hajtóakkumulátorok gyártása a SUPERB iV és az OCTAVIA iV plug-in hibrid modellekhez, valamint más csoportmárkák modelljeihez. A jövő év elején Mladá Boleslavban megkezdődik az ENYAQ iV MEB akkumulátor-rendszereinek gyártása is. Ezenkívül a cseh gépjárműgyártó a partnerekkel együttműködve stabil beszállítói struktúrát fejleszt ki az elektromobilitás terén.

Vissza a hírek oldalra